Masz dosyć sprzecznych informacji na temat diety z niskim indeksem glikemicznym?

Ja mam...

Dlatego stworzyłam Food-booka z niskim IG!

Co Ci zapewni?

  • pomoc w zaplanowaniu swojej diety, tak by miała niski indeks glikemiczny a przy okazji była smaczna i odżywcza,
  • elastyczność – food-book może stanowić bazę smacznych przepisów, bez konieczności stosowania ich w formie jadłospisu. Posiłki można zamieniać między sobą lub gotować raz na kilka dni,
  • dawkę edukacji żywieniowej, dzięki której zrozumiesz, że wcale nie musisz do końca życia unikać bananów czy arbuzów, by zadbać o swój poziom cukru we krwi,
  • narzędzia, dzięki którym sprawnie zaplanujesz swoje tygodniowe menu.

Co w nim znajdziesz?

  • 28 przepisów (7 śniadań, 7 przekąsek, 7 obiadów, 7 kolacji)
  • podpowiedzi dotyczące tego, jak na bazie przepisów stworzyć swój własny jadłospis
  • część edukacyjną, wyjaśniającą na czym polega dieta z niskim indeksem glikemicznym, czym różnią się indeks i ładunek glikemiczny, oraz jak je obniżać przy pomocy różnych technik,
  • listę zamienników dla poszczególnych produktów spożywczych,
  • tabele indeksu glikemicznego
  • tygodniowy planer posiłków
  • wzór listy zakupów do wypełnienia

Dlaczego zdecydowałam się stworzyć taki produkt?

Większość z moich pacjentów zmaga się z zaburzeniami gospodarki cukrowo-insulinowej i często otrzymują zalecenie przestrzegania diety z niskim IG. Niestety proces edukacji żywieniowej kończy się na zaleceniu a wpisy na grupach czy forach internetowych, zamiast udzielać merytorycznych wskazówek, sieją jedynie zamęt i dezinformację.

Tym food-bookiem chcę:

  • rozwiać wątpliwości dotyczące tej diety
  • wytłumaczyć czym różnią się indeks i ładunek glikemiczny
  • pokazać jak komponować swoją dietę, by była odżywcza, przeciwzapalna ale też smaczna
  • dać nadzieję, że razem z rozpoczęciem diety z niskim IG nie musimy żegnać się z pieczywem, makaronem, płatkami owsianymi, bananam, arbuzami itd.

A teraz możesz pobrać darmową próbkę food-booka z czterema przepisami!